• Olympiáda v nemeckom jazyku

      • 10.12.2021 12:34
      • Súťažili sme v  nemčine. 20 najlepších žiakov školy, ktorých vybrali vyučujúci nemčiny, si zmeralo sily v nemeckom jazyku. 26.11.2021 sme po viacerých rokoch pauzy obnovili olympiádu v nemeckom jazyku. V kategórii 2A súťažili prváci a druháci, v kategórii 2B vyššie ročníky. Školské kolo prebehlo online formou vo forme testu, ktorý pripravila IUVENTA  pre všetky školy.Súťažiaci sa museli popasovať s počúvaním s porozumením, s úlohami na čítanie s porozumením a na gramatiku.
         
      • Kategóriu 2A  vyhrala žiačka II.C triedy Lenka Tekeliaková, na druhom mieste skončila Lenka Klepáčová z II.A a tretie miesto patrí žiačke I.A triedy Eme Brontvajovej.

        Vyššiu kategóriu 2B vyhral Richard Šimo z V.A, druhé miesto získal Marek Moravčík zo IV.B a tretiu priečku získala Ivana Matejková zo IV.C triedy.

        Prví traja v oboch kategóriách boli odmenení vecnými cenami a všetci súťažiaci malou sladkou odmenou.

        19.1.2022 budeme držať palce postupujúcim na okresné kolo, ktoré prebehne rovnako online vo forme testu. Postupujú prví dvaja zo školského kola: Lenka Tekeliaková II.C, Lenka Klepáčová II.A, Richard Šimo V.A a Marek Moravčík IV.B.

        Ešte raz všetkým srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník.

        Jana Lehotská

         

         

         

         

      • Naspäť na zoznam článkov